Pimpfestival voor iedereen op zaterdag 29 mei 2021

Lekker rondneuzen bij de marktkramen

De 5e editie van Het Pimfestival heeft vanwege Corona een jaartje vertraging gehad maar staat nu op de kalander; iedereen met pimp-interesse is van 11.00 tot ca. 17.00 uur welkom op zaterdag 29 mei 2021 in Bunnik op het terrein van Buitengoed de Boomgaard waar je tientallen gepimpte caravans en campers van binnen en buiten mag bekijken, waardevolle tips & trics kunt ontvangen van de trotse eigenaars, pimpworkshops en demonstraties kunt volgen, er zijn leuke kampeer- en pimpspullen te shoppen en het is heerlijk chillen op het Pimp Terras bij de foodtrucks en live muziek. En dan is er nog veel meer leuks... (gratis entree, parkeerkosten 2 Euro/auto). 

Binnenkijken in tientallen gepimpte caravans/campers

Grijp je kans, want er komen dit weekend zo'n 150 gepimpte caravans en campers bij elkaar en bij het overgrote deel mag je  naar binnen om geïnspireerd te raken, klustips op te vragen en je lekker te vergapen aan al dat moois. Van stoere mancave, jungle op wielen, retrochic en bloemenzee, je kunt het zo gek niet bedenken maar het is er. Hier een kleine impressie, in de fotogalerij vind je nog veel meer!

LIVE MUZIEK van Rock en Retro

We zijn heel trots dat Petra en Marije van Rock en Retro vanuit een fantastische Constructam uit 1973 live komen zingen! Het genre past perfect bij deze dag met o.a. The Stones, Janis Joplin, Dolly Parton, Doe maar en nog veel meer. Met de haren opgestoken en kleding met drukke printjes gaan we helemaal terug in de sfeer van de jaren 60/70. Probeer straks maar eens stil te blijven staan...

Enne, als de dames even pauze houden om de keeltjes te smeren, nemen onze eigen Wim en Henri (de plaatjesdraaiers, die van het After Summer en Bikkelpimpweekend!) de boel over en houden de sfeer er in! 

Smullen bij de foodtrucks

Ook dit jaar komen er weer de mooiste foodtrucks met de lekkerste hapjes. En ach, het is een feestdag dus verwen jezelf en kom alles proeven!

Claire van Chique de Friemel is er natuurlijk weer bij met haar prachtige Constructam. Ze maakt de heerlijkste verse espresso’s, koffie en cappuccino’s met een professioneel espresso apparaat. En ook staat er ijskoffie en fijne thee soorten thee op de kaart. En dan smaken de ambachtelijk gemaakte zoetigheden met zoveel mogelijk biologische ingrediënten daar natuurlijk superlekker bij. Beter kan je dag niet beginnen!  

Lenja loves crêpes!!! En daarom begon ze in 2016 met de Crêpes-Corner. Crêpes kunnen altijd: als  ontbijt, voor de lunch, als tussendoortje, als borrel, als traktatie, als volwaardig diner of als toetje! Een crêpe is een grote, hele dunne pannenkoek. Deze wordt gevuld met allerlei lekkers. De zoete variant heet crêpe, de hartige variant heet ‘galette’. Leuk om te weten; Lenja gebruikt alleen maar zeer kipvriendelijke eieren. Dat smaakt natuurlijk extra lekker. 

Fan van de Mexicaanse keuken? Dan val je met je neus in de guacamole bij Romy en Simone van 't Je van het Loket. Uit hun prachtige Peugeot J7 bus toveren ze onder meer smaakvolle quesadillas gevuld met kip, gehakt en kaas, verse groenten, pittige Jalapeno Burgers, knapperige nachos uit de oven met gesmolten kaas, verse salsa en guacamole. Owwww, lekker!

Vorig jaar stond Marco voor het eerst op een festival met zijn superverse vis en heerlijk gegrilde satéetjes. Dat smaakte niet alleen bij ons naar meer; hij is er weer bij!


Carmen combineert haar passie voor koken en liefde om met mensen in contact te komen via haar Caravana de Carmen: een mooie food-caravan waar bijzondere  stroopwafels te koop zijn bereid met met eerlijke, verse ingrediënten zoals eieren, 100% roomboter, basterdsuiker en vooral heel veel liefde. Uiteraard serveert ze de klassieke wafels, maar wat denk je van een stroopwafel met citroen, Nutella/zeezout, mascarpone/aardbei/choco of  banaan/marshmellow /choco? Laat je verrassen!

Zin in oosterse lekkernijen? Dan moet je bij Randi zijn van Le Baoski. Hij maakt Indonesische gerechten uit Java met invloeden uit het westen. De kruidige oosterse gerechten worden aangeboden op een westerse manier. Vandaag heeft hij heerlijke gestoomde broodjes, loempias en meer Indo snacks bij zich. 

Icerolls...wat zijn dat dan? Deze bereidingswijze van ijs komt uit zuid-oost Azië: de rolletjes van flinterdun ijs worden op een zogenaamde grill  (ijskoude plaat) bereid. Het vloeibare ijsmengsel  wordt op de plaat gegooid, bevriest gelijk en transformeert het in een dunne laag (room)ijs. De "ijs roller" gaat dan aan de slag met spatels en maakt het ijs extra lekker met allerlei toppings. Kom naar de mooie oudroze Renault van Joeri en probeer het uit!

En natuurlijk staat het Pimp Team weer de heerlijkste burgers te bakken in de eigen Benjo's Burgers tent! Een sappige burger op een vers broodje met gebakken uitjes, een beetje sla en een sausje naar keus...dat gaat er altijd wel in!

We hebben weer een bonte verzameling ondernemers uit de pimp- en/of kampeer- branche bij elkaar gezet! Slenter lekker tussen de marktkraampjes door, kijk je ogen uit en laat je verleiden door Caravanity, My Eriba Dream, VanMarieke/That Vintage Shop, Leuk & Zo, De Woonwagen, Bodyart on Wheels, Retro & Zo, Glaravans, Onder de Plak, Rosa, The Lost Boys Camp,  Caravanoldies, Tim Slooten TKA  en nog meer leuks!

(en er is nog meer leuks in aantocht, hou deze pagina in de gaten!)

Vraag het Jaap!

Heb je plannen om een oudere caravan/camper te kopen, maar ben je een beetje huiverig voor een kat-in-de-zak? Kom tijdens het Pimpfestival naar Jaap; als oud-caravanbouwer en schade-expert weet hij precies waar je op moet letten, wat serieuze problemen kunnen zijn en wat nog wel ok is.Ter illustratie staat er een mooie oudere caravan naast zodat je live ziet waar je moet kijken/ruiken/voelen. En zo word je opeens veel wijzer! 

Steekje Los

Zelf je caravankussens overtrekken moeilijk? Nee hoor, Mirjam laat je tijdens haar workshop heel duidelijk zien hoe je suffe saaie caravankussens omtovert tot hippe sfeermakers! Er zijn meerdere methodes; van een simpele-overtrek-die-met-elastiek-altijd-past tot superstrak-maatwerk-met-rits. Ze is te vinden bij het Steekje Los paviljoen, waar ze om 12.00 en om 15.00 de workshops geeft. Echt, eerst denk je 'dat kan ik echt niet' maar na Mirjams duidelijke verhaal weet je precies hoe en wat en gaat het helemaal goed komen!


Overnachten? Boek een kampeerplek!

***De 150 beschikbare kampeerplaatsen zijn sinds maart 2020 allemaal uitverkocht. Stuur een mail naar info@pimpfestival.nl als je op de reservelijst wil staan, vermeld er duidelijk bij dat het om het Pimpweekend mei 2021 gaat ***

Wil je optimaal genieten van alle gezelligheid en er bij zijn met je eigen gepimpte caravan/camper? Boek dan een kampeerplek en kom op vrijdag 28 mei al naar Bunnik. 

Het concept is inmiddels bekend; vrijdags komen de kampeerders aan en installeren zich op een leuk plekje. Op zaterdag is het Pimpfestival en verwachten we weer veel nieuwsgierige luitjes die een kijkje komen nemen bij jullie prachtige caravans, de marktkramen, de workshops, foodtrucks en muziek. Zondag is het met alle kampeerders napraten tijdens het inmiddels befaamde gratis (!) eieren-met-spek ontbijt en daarna gaat iedereen weer huiswaarts. Tip: als je onze Facebookevenementpagina’s Pimpfestival 2021 en 5e Gepimpte Caravan Weekend in gaten houdt, krijg je alle voorpret mee!

Gezellig met z’n allen eten zoals dat gaat op een camping

Geen zin om te koken? Ook dit jaar kun je mee-eten wanneer je wilt. Op vrijdagavond komt er een frietkar en kun je zo veel friet en snacks eten als je wilt, zaterdagochtend heeft de camping een ontbijtarrangement samengesteld. Op zaterdagavond wordt de pizza houtoven aangezet en kun je aanschuiven. En op zondagochtend is er het inmiddels fameuze eieren-met-spek ontbijtje. Geef op het boekingsformulier aan of je wil mee-eten! 

Kamperen op Pimp- of Chill veld? 

We hebben de oranje omcirkelde velden ter beschikking. De activiteiten van het Pimpfestival (zaterdag) zijn geconcentreerd op veld Griend. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je op een pimpveld (dichter bij Griend) of op een chillveld (verder weg van Griend) wil staan. We kunnen helaas niet garanderen dat alle bezoekers bij alle caravans komen kijken. Ben je er even niet of wil je even geen bezoekers ontvangen, doe je deur dan dicht en/of hang even een bordje op. 

Pimpcompetitie

Ook dit jaar is er een pimpcompetitie voor de kampeerders; geef op het boekingsformulier aan of je wil meedoen. Een vakjury komt langs beoordeelt je reispaleis op verschillende aspecten. Je zult dus de hele zaterdag bij je caravan moeten blijven. De caravans/campers die meedoen met de competitie worden bij elkaar geplaatst bij veld Griend, hierdoor is het niet mogelijk om bijvoorbeeld naast vrienden te staan. 

De kampeer- en eet tarieven

Aankomst vrijdag 28 mei na 12.00 uur, vertrek zondag 30 mei voor 13.00 uur

kampeerplaats incl. 2 personen             € 23,- per nacht
(korting bij 1 persoonsbezetting           € 3,- per nacht)
extra volwassene (vanaf 12 jaar)            € 5,- per nacht
extra kind (van 4 t/m 11 jaar)                  € 3,- per nacht
baby (van 0 t/m 3 jaar)                              gratis
hond                                                              € 2,- per nacht
organisatiebijdrage                                    € 10,- per boeking
vrijdag: onbeperkt friet & snacks             volwassene € 7,-            kind € 5,-
zaterdagochtend: ontbijtarrangement  volwassene € 9,-             kind € 7,50
zaterdagavond: pizza incl. salades           volwassene € 17,-          kind € 12,50
zondagochtend: eieren-met-spek             GRATIS
combideal: vrijdag friet & zaterdag pizza volwassene € 22,50     kind € 15,- 

Annuleringsbeleid kamperen

Nadat we je formulier hebben ontvangen sturen we je binnen een week een ontvangstbevestiging inclusief reserveringsnummer en een betaalinstructie. Zodra je betaald hebt is je boeking pas definitief. Let op; wie het eerst betaalt, het eerst maalt! Bij aankomst in Bunnik je je bij de receptie, daar liggen dan ook de ontbijt/diner vouchers voor je klaar. 

Tot 1 aug 2020 kun je per email annuleren, wij storten dan je betaling terug m.u.v. de organisatiebijdrage (€ 10). Na 1 aug is annuleren niet meer mogelijk.

Sorry dat we nu misschien wat streng overkomen, maar wij organiseren dit geheel vrijwillig in de avonduren en ook voor onze lol, daarom willen de administratieve last graag zo veel mogelijk beperken. We rekenen op jullie begrip!

2302